262. 2015 Hapert Appelflappentocht ideale voorbereiding voor Scherpenheuvel – Hapert

2015-10-14 Hapert 2015 Appelflappentocht 2012-10-21 708G1702kemp MTBBij het clubgebouw van Het Snelle Wiel op sportpark De Lemelvelden in Hapert wordt het komende zondag ongetwijfeld weer een gezellige drukte bij de start van de Appelflappentocht

Op zondag 18 oktober vindt alweer de 5e editie plaats van de jaarlijks terugkerende en enorm populaire Appelflappentocht. Deze mountainbike- en veldtoertocht, georganiseerd door TWC Het Snelle Wiel, wordt inmiddels gezien als de voorbereiding op de najaarsklassieker Scherpenheuvel – Hapert voor mountainbikers. Niet gek dan ook, dat de organisaties van beide tochten de handen in één hebben geslagen. Speciaal voor de jeugd wordt dit jaar een clinic georganiseerd die tevens exclusief toegang geeft tot de nieuw in het leven geroepen mini- Scherpenheuvel – Hapert één week na de Appelflappentocht. Hiermee krijgt ook de jeugd de kans om toe te werken naar een heuse (mini-) klassieker.

TWC Het Snelle Wiel heeft de ambitie om vernieuwend te zijn en de vereniging naar een hoger niveau te brengen. Dus ook de Appelflappentocht. Vorig jaar werd er daarom veel aandacht besteed aan het verbeteren van de faciliteiten om de horecavoorzieningen en doorstroming te verbeteren. Dit jaar wil Het Snelle Wiel de tocht toegankelijker maken door o.a. een nieuwe afstand toe te voegen. Naast de bekende 45 en 65 km is er nu ook een 30 km variant toegevoegd. Zo is er voor ieder wat wils.

De verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn ook de NTFU opgevallen. De NTFU heeft daarom de Appelflappentocht bekroond met twee sterren. Het Snelle Wiel wil met deze editie echter laten zien dat het zelfs de maximale score kan behalen van drie sterren. Als dat zo is, dan staat de Appelflappentocht vanaf volgend jaar als ‘klassieker’ op de NTFU kalender.

Datum: 18 oktober 2015

Locatie: Wielerparcours TWC Het Snelle Wiel, Sportpark de Lemelvelden (Burgemeester van Woenseldreef 37, Hapert)

Inschrijfkosten: € 4,50 per persoon. NTFU-leden: € 3,50

Start: Tussen 8:30 en 9:30 (65 km), tussen 8:30 en 10:00 voor 30 en 45 km

Voor meer informatie omtrent de Appelflappentocht: Pieter Vincent (tel. 06-43 43 99 53) of algemeen@hetsnellewiel.nl, volg het Twitter account @appelflaptocht of bekijk www.appelflappentocht.nl. Meer informatie omtrent Scherpenheuvel – Hapert: www.atbclassic.nl/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.