261. Moergestel 2015 Brabants Wielerfeest een nieuwe happening

2015-10-07 Moergestel 2015-09-05 Weebosch Sandra van Veghel (TVS)IMG_7918 Sandra van Veghel (Esch), hier in Weebosch aan de leiding vóór Evy Kuijpers (Lierop) en Britt Teunissen (Ysselsteyn), is een van de genomineerden bij de prijsuitreiking van de Brabant Cycling Criterium Cup in Moergestel (Foto Theo van Sambeek)

De eerste editie van het Brabants Wielerfeest wordt op 9 oktober gehouden in Cultureel Centrum Den Boogaard in Moergestel. Het feest zou in eerste instantie worden gehouden bij de internationale veldrit GP van Brabant op de Pettelaarse Schans. Maar door het verplaatsen van de veldrit naar 2016 moest de organisatie op zoek naar een andere locatie.

“In de afgelopen maanden is een aantal mensen druk bezig geweest met de organisatie van het Brabants Wielerfeest. Het zou zonde zijn als al dat werk voor niets zou zijn geweest”, vertelt Gerben van den Broek van wielerplatform Brabant Cycling. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte alternatieve locatie waar we het feest kunnen houden. Die hebben we gevonden bij Cultureel Centrum Den Boogaard op het Sint Jansplein in Moergestel. Bijkomend voordeel is dat Moergestel mooi centraal in Brabant ligt, waardoor de plaats voor iedere Brabantse wielerliefhebber goed te bereiken is.”

Het is de bedoeling dat het Brabants Wielerfeest een gezellige avond wordt, waarbij wielerliefhebbers, renners, oud-renners, supporters, juryleden, organisatoren, sponsoren en vrijwilligers met elkaar terugkijken op het afgelopen wielerseizoen. De bekende feest-DJ Perry Stuiver verzorgt de muziek en daarnaast komen er beeldschermen met fotoreportages van Brabantse wedstrijden die in de afgelopen maanden verreden zijn.

Van den Broek: “Wat kunnen bezoekers van het Brabants Wielerfeest verwachten? Den Boogaard wordt op deze feestelijke avond in wielersferen aangekleed. Daarnaast zullen er  diverse collages met foto’s van oud-renners worden getoond en enkele standjes met wielerspullen staan. Ook hebben fotografen Theo van Sambeek, Peter van Rooij, Willy Lathouwers en Jo Nederkoorn foto’s beschikbaar gesteld van de criteriums die zij in het afgelopen seizoen in Brabant hebben bezocht. Een selectie van deze duizenden foto’s wordt op een groot beeldscherm getoond. Verder gaat DJ Perry Stuiver zorgen voor een gezellige sfeer met een goed stukje muziek. Tegelijkertijd houden we op deze avond de prijsuitreiking van de Brabant Cycling Criterium Cup. Dit is een nieuw regelmatigheidsklassement over alle KNWU-criteriums in Noord-Brabant voor elite/beloften, vrouwen, junioren, junior-vrouwen, nieuwelingen en nieuweling-meisjes. Met Marco Brus, Sandra van Veghel, Jesper Rasch, Céline van Houtum, Robin Blummel en Kirstie van Haaften heeft de eerste editie in alle categorieën een sterke winnaar gekregen. Wielermicrofonist Rien van Horik zal tijdens de huldiging de interviewtjes met de prijswinnaars verzorgen.”

Voor de eerste vijf prijswinnaars in elke categorie zijn een aantal mooie prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren Invicta, Mutsaars Bikes, CycleSoftware, Blade Bikes en Bikeflex. Alle prijswinnaars zijn inmiddels persoonlijk benaderd en een groot aantal renners en rensters heeft aangegeven dat ze zelf met hun familie aanwezig zullen zijn bij de prijsuitreiking.

Van den Broek: “We gaan er alles aan doen om er een prachtige en onvergetelijke wieleravond van te maken. Wielerliefhebbers doen er dus goed aan om de avond van 9 oktober vrij te houden in hun agenda en naar Den Boogaard in Moergestel te komen.” Kaarten voor het Brabants Wielerfeest kosten 5,- euro per stuk en zijn te reserveren via wielerfeest@brabantcycling.nl. Op 9 oktober zijn ook kaarten te koop aan de kassa bij binnenkomst in Cultureel Centrum Den Boogaard aan het Sint Jansplein 5 in Moergestel.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.