247. 2015 Luyksgestel Bijzonder sterke pelotons in Baby-Dump Kempenklassement wedstrijden

2015-06-27 Luyksgestel 2014 podium 1 Maaike Polspoel Vilvoorde, 2 Liesbeth de Vocht Arendonk, 3 Sofie de Vuyst België IMG_6490 Het podium bij de vrouwen in de Luyksgestelse kermisronde 2014 wordt volledig door Belgische rensters bezet: winnares Maaike Polspoel (Vilvoorde) wordt vergezeld door de Belgische kampioene Liesbeth de Vocht (Arendonk) en Sofie de Vuyst (Herzele) met de rondemissen Nele en Anneke (Foto Theo van Sambeek)

De kermisronde van Luyksgestel is dit jaar al toe aan de 49e editie. De Stichting Wielerevenementen Luyksgestel (SWEL) heeft in samenwerking met TWC De Grensrijders de zaakjes weer goed voor elkaar. Het programma op maandag 29 juni bevat niet alleen wedstrijden van vroeg in de middag tot ’s avonds laat, maar in die wedstrijden komt ook zoals gewoonlijk het kruim van de eliterenners en -rensters aan het vertrek. Nadat de schooljeugd vanaf 13.00 uur het spits heeft afgebeten is er om 14.00 uur een dikke banden race waaraan ook met mountainbikes kan worden deelgenomen. De strijd om het kampioenschap van Groot Bergeijk bij de recreanten wordt vanaf 15.00 uur in een wedstrijd van 40 kilometer vervolgd. En in het elitegeweld komt om 16.30 uur een internationaal vrouwenpeloton in actie, gevolgd door een confrontatie Nederland-België in de slotwedstrijd voor elite en beloften bij de mannen. In die twee wedstrijden staan Anna van der Breggen (Hasselt), de nummer twee in het wereldbekerklassement en nu ook nationaal tijdritkampioene, en Olympia’s 3M Tour-winnaar Jetse Bol aan de start om zich te meten met de beste renners en rensters in het Baby-Dump Kempenklassement.

De titelstrijd bij de recreanten wie zich dit jaar tot kampioen van Groot Bergeijk kan laten kronen heeft tot nu toe de nodige spanning teweeg gebracht. Nadat Ralf Verhoeven (Bergeijk) in Westerhoven de eerste leiderstrui aan trok, nam Jan Hoeks (Westerhoven) met zijn overwinning in de kermisronde van Riethoven de leiding in het klassement over. En dat willen renners als Ruud van Ballegooij (Luyksgestel) voor eigen publiek en de Bergeijkenaars Ralf Verhoeven en Jan Burgmans er ongetwijfeld niet bij laten zitten.

Bij de Elite en Beloften vrouwen staan naast Overijsselse Anna van der Breggen, die haar opleiding genoot bij het Sengers Ladies Cycling Team uit Luyksgestel, ook Nina Kessler (Velserbroek), Westerhoven-solowinnares Vera Koedooder (Apeldoorn) en de regiorensters Jessie Daams en Anouk Rijff (beiden Valkenswaard), Maud Kaptheijns (Westerhoven) en Lizzy Witlox (Eindhoven) aan de start. Evy Kuijpers (Lierop) verdedigt haar leiderspositie in het Baby-Dump Kempenklassement waarin haar voorsprong na de wedstrijd in Hapert wat is geslonken. Het blijft niet bij de genoemde rensters, want uit België komt een sterke delegatie onder aanvoering van Maaike Polspoel, de winnares van vorig jaar in Luyksgestel. Zij wordt vergezeld door haar landgenotes Sofie de Vuyst, Kaat van der Meulen, Annelies Dom, Celine van Severen en Anisha Vekemans. Al die rensters maken deel uit van de topteams in het vrouwenwielrennen zoals daar zijn het Boels Dolmans Cycling Team, Futurumshop.nl-Zannata, Parkhotel Valkenburg CT, Rabo Liv Women Cycling Team, Bigla ProCycling Team, Lensworld-Zannata en Lotto Soudal Ladies. Een delegatie uit Australië die momenteel in ons land verblijft mag eveneens bij de zegefavorieten gerekend worden met rensters van ORICA-GreenEdge en Jayco-AIS in de gelederen. Melissa Hoskins voert die delegatie aan met ook Ashlee Ankudinoff, Georgia Baker, Amy Cure, Annette Edmondson, Kristy Glovers, Alexandra Manly, Nicole Moerig en Rebecca Wiasak. Yukiyo Hori uit het Japanse Yokohama maakt het internationale veld compleet.

Ook de mannen elite en beloften beloven een spectaculaire koers met een aantal sterk vertegenwoordigde teams uit de Nederlandse topcompetitie die het opnemen tegen een serie topcoureurs uit België. Olympia’s 3M Tour-winnaar Jetse Bol (Avenhorn) verdedigt met Coen Vermeltfoort (Vlijmen) en eerdere Luyksgestel-winnaar (2008 en 2014) Ronan van Zandbeek (Schijndel) de kleuren van Team Join’s De Rijke. Cycling Team Jo Piels heeft Jeff Vermeulen (Hoogvliet), al in 2007 winnaar in Luyksgestel en dit jaar alweer veelvoudig gelauwerd, Omloop der Kempen en Ronde van Limburg winnaar Jochem Hoekstra (Haren), Twan Brusselman (Helmond) die dit jaar al een zestal zeges boekte, en Tim Ariesen (Rhenen) aan het vertrek. En dan is er het Baby-Dump Cyclingteam met de na Hapert nieuwe Kempenklassementsleider Koos Jeroen Kers (Amstelveen), Lars van de Vall (Ouderkerk a/d Amstel), Luuc Bugter (Arnhem), Bart Dielissen (Breda) en de Australiër Ian Richards. Ook het SEG-team heeft vijf coureurs in koers onder aanvoering van Yoeri Havik (Assendelft), in 2012 al eens winnaar in Luyksgestel, Ricardo van Dongen (Oosterhout), Julius van de Berg (Purmerend), Rob Leemans (Meerle) en Fabio Jakobsen (Heukelum). Team 3M wordt vertegenwoordigd door Geert van der Weijst (Reusel), dit jaar al winnaar van de Omloop van het Waasland in België en in Buchten, die zijn Belgische ploeggenoot Christophe Sleurs meebrengt. Ook uit België van de Lotto Soudal ploeg Maarten Craeghs en Alexander Geuens (beiden uit Lommel) en Frederik Frison. Ook Tempo-Bruns kan aardig meedoen in de strijd met de Duitse broers Robert en Benjamin Sydlik in het gezelschap van Robin Wennekes (Dodewaard). In Riethoven toonde Jasper de Laat zijn goede vorm met een nipte sprintzege. De Moergestelnaar is er veel aan gelegen zijn toppositie in het Baby-Dump Kempenklassement te handhaven. In dat klassement willen ook de Snelle Wiel coureurs Rik van Aaken en Chris van Brussel (beiden uit Veldhoven), Ferdi Frijters (Berkel-Enschot) en Jorrit de Haas (Eersel) nieuwe punten scoren. Al zal dat in een peloton met zoveel klasserenners niet meevallen. Als een van de al genoemde coureurs op zondag 28 juni in Emmen niet de nationale titel verovert, is er alsnog alle kans dat de nieuwe Nederlandse kampioen, zoals vrijwel steeds in het verleden, in Luyksgestel aan de startlijn komt.

Het programma in Luyksgestel:

13.00 Schooljeugd

14.00 uur Dikke banden race/Mountainbike

15.00 uur Recreanten Groot Bergeijk 40 km

16.30 uur Vrouwen Elite/Beloften/Amateurs 60 km

18.45 uur Mannen Elite/Beloften 90 km

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.