245. 2015 Hapert Kermisronde telt mee in Baby-Dump Kempenklassement

2015-06-20 Hapert 2014 finish winnaar Geert van der Weijst (TVS) IMG_7237 Geert van der Weijst (Reusel) gaat winnend over de finishlijn in de Hapertse kermisronde 2014 (Foto Theo van Sambeek)

Na een onderbreking van vijf jaar werd vorig jaar de wielerronde van Hapert in ere hersteld. De jubileumronde, want het was de 45e editie van dit evenement, had voorwedstrijden in de vorm van een dikke banden race voor de jeugd en een recreantenkoers. De KNWU-wedstrijden voor elite renners en rensters eindigden in zeges voor Geert van der Weijst (Reusel) en de Belgische Maaike Polspoel uit Vilvoorde.

Ook in 2015 tekent de Hapertse Supportersvereniging (HSV) in samenwerking met Toer- en Wielerclub Het Snelle Wiel voor de organisatie. Bij de winnaars in Hapert hebben zich de laatste twintig jaar onder meer Gerben van den Broek, Anthony Theus, Theo Eltink, Jurgen van Pelt, en de broers Dirk (tweemaal zelfs) en Paul van Schalen gevoegd. In 2009 is Enno van Os de laatste coureur die bij de elite en beloften de wedstrijd in het regionale klassement op zijn naam schrijft voordat na enkele jaren ‘droogstand’ de Ronde van Hapert op de wielerkalender terugkeert.

Dinsdag 23 juni 2015 staat om 18.00 uur een sterk internationaal rennersveld bij de vrouwen aan de startlijn voor 60 kilometer koers. De wedstrijd telt mee voor het Baby-Dump Kempenklassement waarin de tussenstand wordt aangevoerd door Evy Kuijpers uit Lierop, op de hielen gezeten door haar TWC De Kempen clubgenote Britt Teunissen uit het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Ook clubgenote Carleen Baas (Den Dungen) neemt een toppositie in het tussenklassement in. Nummer drie in de tussenstand Laura Kitchen is er na de eerste twee klassementszeges in Geldrop en Hilvarenbeek/Haghorst niet bij. Maar de Australische renster heeft prima vervanging in Hapert met een negental landgenotes uit het kangoeroe werelddeel onder aanvoering van Melissa Hoskins (Orica GreenEDGE). Die wordt vergezeld door Ashlee Ankudinoff, Georgia Baker, Amy Cure, Annette Edmondson, Kristy Glovers, Alexandra Manly, Nicole Moerig en Rebecca Wiasak. Voor Ingeborg Bremmers (Valkenswaard) en haar Snelle Wiel clubgenotes Sabine Rijkers en Kim Wouters, de twee thuisrensters uit Hapert, en de jonge Nielske Bremmers (Valkenswaard) en junior-vrouw Julie Burgmans (Bergeijk) wordt het aanpoten geblazen tegen die sterke tegenstand, want ook de nummer vier uit het Baby-Dump klassement Sandra van Veghel (Esch) en Veerle Goossens (Bakel) zijn present voor 22 ronden op een voor de rensters technisch interessant parcours. Voor het internationale karakter van de koers zorgen ook nog de Duitse Melanie Hessling en de Japanse Yukiyo Hori.

Kempen Cup

In het voorprogramma is er om 16.00 uur een Dikke Banden Race voor de schooljeugd met grote deelname dankzij het programma Click Sport in de gemeente Bladel waarin de jeugd tot diverse sportactiviteiten wordt aangespoord. Om 17.00 uur wordt de tweede wedstrijd in het kader van de Kempen Cup voor recreanten verreden waarin na de wedstrijd in Veldhoven winnaar Danny van Zoggel (Den Dungen) de geklopten Jan Burgmans (Bergeijk) en Sem Elden (Eindhoven) vooraf gaat in de tussenstand met ook nog wedstrijden in Bladel (26 juni), Duizel (27 juli) en Steensel (10 augustus) voor de boeg.

Om 19.45 uur beginnen de heren elite en beloften aan de volgende wedstrijd in het Baby-Dump Kempenklassement. Wellicht zijn er na de wedstrijd in Riethoven een dag eerder enkele verschuivingen in de tussenstand gekomen. Maar het is aannemelijk dat Lars van de Vall (Ouderkerk a/d Amstel) nog het groene leiderstricot draagt. De coureur van het Baby-Dump Cyclingteam wordt zoals in alle Kempische wedstrijden vergezeld van ploegmakker Koos Jeroen Kers (Amstelveen). Zij worden geacht thuisrijder en ploeggenoot Twan Castelijns bij te staan in zijn streven voor eigen publiek te excelleren. De nummer één van de nationale Topcompetitie zal in zijn thuiswedstrijd alle zeilen moeten bijzetten om de tegenstand de loef af te steken. Het Join’s De Rijke-duo Coen Vermeltfoort (Vlijmen) en Ronan van Zandbeek (Schijndel) is evenals de Baby-Dump renners goed gerodeerd uit de Ster ZLM Toer gekomen en hoopt daarvan in Hapert de vruchten te plukken. Ook Jasper de Laat (Moergestel) wil wat extra punten voor het Kempenklassement sprokkelen. En van Thomas Rabou (Loosbroek) en Tempo-Bruns renner Robin Wennekes (Dodewaard) mag eveneens verwacht worden dat zij naar de hoofdprijs meedingen. Het Snelle Wiel heeft naast clublid Twan Castelijns een stevige afvaardiging in koers met Edwin Arts, Lars Bremmers, Chris van Brussel, de broers Koen en Nick van Dijke, Ferdi Frijters, Jorrit de Haas, Koen van der Heijden, Kevin Minten en Gijs Vierling. En van streekrenners als Rik van Aaken, thuisrijder Max Hendrikx, Tim Kleinloog, Tom Marcelis en Robin Verbeek mag eveneens worden verwacht dat zij hun beste krachten inzetten om zich in het strijdgewoel te weren. Ook bij de mannen is het deelnemersveld internationaal met vijf Australische coureurs aan het vertrek.

Programma:

16.00 uur Dikke Banden Race schooljeugd

17.00 uur Kempen Cup Recreanten 35 km

18.00 uur Vrouwen elite en beloften 60 km

19.45 uur Heren elite en beloften 90 km

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.