237. 2015 Veldhoven GP Groenen in Baby-Dump Kempenklassement voor vrouwen

2015-05-22 Veldhoven 2014-05-25 Podium GP Groenen dames 1 Maaike Polspoel 2 Amy Pieters, 3 Nina Kessler IMG_2631 Maaike Polspoel, hier als winnares van de GP Groenen 2014 op het podium geflankeerd door haar ploeggenote Amy Pieters en Nina Kessler, heeft een roerige periode achter de rug (Foto Theo van Sambeek)

In een periode dat het vrouwenwielrennen op internationaal niveau qua professionalisering van de teams steeds grotere vooruitgang boekt, maakt Maaike Polspoel bittere tijden mee. De winnares van de Grote Prijs Groenen 2014 die vorig seizoen ook in de kermisronden van Luyksgestel en Hapert met overwinningen excelleerde en in Bergeijk alleen Nina Kessler in de eindsprint voor zich hoefde te dulden, liep in de afgelopen winter een acute alvleesklierontsteking op. Het weerhield haar dit voorjaar van deelname aan wedstrijden. In april kon de Belgische renster die drie jaar geleden nog deel uitmaakte van het Cyclingteam Sengers uit Luyksgestel zich weer volop op de training gaan richten. Samen met haar werkgever Defensie en haar ploeg Liv-Plantur begon ze een plan uit te werken hoe haar competitieprogramma er uit zou gaan zien. Hoe wrang moet het bij haar zijn binnen gekomen dat haar ploeg moest melden dat zij door het gebruik van medicijnen – onder meer cortisonen – vanwege haar pancreasaandoening niet meer in wedstrijden kon worden opgesteld. Team Liv-Plantur (de vrouwenploeg van Giant-Alpecin) is aangesloten bij de MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport, en kan het daardoor niet verkopen haar vanwege dat medicijngebruik langer op te stellen. Het heeft Polspoel doen besluiten haar contract bij de ploeg te laten ontbinden. En dat terwijl ze zich fit genoeg voelt om weer te gaan koersen. Voor haar is het nu hopen op een andere ploeg waarvoor ze wel in competitie mag komen, ondanks het feit dat ze lange tijd corticoïden en andere medicijnen zal moeten nemen om de ziekte verder te bestrijden. Zij zal haar titel van GP Groenen winnares op pinksterzondag 24 mei in Veldhoven niet kunnen verdedigen.

De naam van Maaike Polspoel misstaat zeker niet op de erelijst van de Grote Prijs Groenen waarop ook bekende namen als die van Inge Velthuis (1997), Leontien van Moorsel (1998, 1999, 2000 en 2004), Kirsty Robb (2001), Josephine Groenveld (2002), Bettine Spijkerman (2003), Kristy Miggels (2005), Linda Villumsen (2006), Suzanne de Goede (2007 en 2012), Iris Slappendel (2008), Chloe Hosking (2009), Marianne Vos (2010 en 2011) en Annemiek van Vleuten (2013).

De GP Groenen maakt dit jaar deel uit van de nationale clubcompetitie voor vrouwen. De wedstrijd in Veldhoven is de eerste in een serie. Bovendien kunnen er punten worden gescoord in het Baby-Dump Kempenklassement waarin na de wedstrijden in Geldrop en Haghorst/Hilvarenbeek de Australische Lauren Kitchen na twee zeges duidelijk de leiding heeft. Evy Kuijpers, Carleen Baas, Britt Teunissen en Femke Geeris, alle vier van TWC De Kempen Valkenswaard kunnen goede zaken doen nu de Australische renster voorlopig aan de andere kant van de wereld in competitie is. Dat geldt eveneens voor Veerle Goossens van De Jonge Renner Oosterhout die een top vijf plaats in de tussenstand inneemt. Van Het Snelle Wiel Bladel komen Sabine Rijkers (Hapert) en de zusjes Ingeborg en Nielske Bremmers (Valkenswaard) aan de start in een gecombineerde ploeg met de WV Noord-Holland. De wielervrouwen beginnen om 12.00 uur aan hun wedstrijd met een grote aanloopronde via Steensel en Riethoven, gevolgd door omlopen van een kleine 10 kilometer die de totaalafstand op 90 kilometer brengen.

Het volledige programma in Veldhoven:

Zaterdag 23 mei

9.00 u. Toertocht Omloop der Kempen

18.15 u. Recreanten/niet-licentiehouders Kempencup 8 ronden (41,6 km)

19.30 u. Amateurs/sportklasse 12 ronden (62,4 km)

19.32 u. Masters 40+ 10 ronden (52 km)

Permanence: Grand Café ’t Vervolg, Locht 1, Veldhoven-Dorp

Zondag 24 mei

11.00 u. Ploegenpresentatie

12.00 u. Start GP Groenen

12.10 u. Start 67e Simac Omloop der Kempen

14.25 u. Finish GP Groenen

14.35 u. Doorkomst Simac Omloop der Kempen

14.45 u. Rabobank Tandem&Cyclingrace (Topcompetitie Aangepast Wielrennen) 50 km

16.20 u. Doorkomst Simac Omloop der Kempen

16.35 u. Finish Simac Omloop der Kempen

Zie ook: http://www.omloopderkempen.nl, http://www.cyclingfanatics.nl en http://www.brabantcycling.nl

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.