158. 1984 Steensel Matthieu Dohmen niet te stuiten

1984 Steensel. Winnaar Matthieu Dohmen uit Born (foto (HvD)Matthieu Dohmen is Marc van Orsouw en Jan Burgmans in 1984 te snel af in Steensel (Foto Henk van Dorenmalen)

Het is in 1984 goed toeven voor de Limburgse renners in de kermisronden van het Kempenland. Na Luyksgestel (Wim Jennen) en Duizel (Erwin Ummels) gaat Matthieu Dohmen in Steensel met de hoogste eer strijken in de rijkelijk van premies voorziene amateurronde. Daarmee wordt hij de eerste winnaar van de Steenselse amateurkoers nadat in eerdere jaren junioren er nog de hoofdschotel van het wielerprogramma zijn geweest. De wedstrijd over 80 kilometer wordt in de slotfase door Dohmen gecontroleerd. De door de wol geverfde bijna 33-jarige donkere Limburger heeft als aankomend amateur furore gemaakt door tweemaal achtereen de koningsklassieker door zijn eigen provincie te winnen voordat hij een kortstondig profavontuur is aangegaan. Marc van Orsouw heeft gaandeweg de koers met een solo van elf ronden de basis gelegd voor het winnen van de leidersprijs. De rossige coureur uit Oyen bij Oss wordt zowat halfkoers bijgebeend door Dave Das en Rudi Klomp. Later weten ook Matje Dohmen, Adri Harks en Jan Burgmans nog bij de leiders aan te sluiten. In die fase van de wedstrijd komen enkele favorieten met pech aan de kant te staan. Lekke banden verminderen de kansen van Erik Danse (Vlijmen), Hans Baudoin (Valkenswaard) èn de plaatselijke favoriet Rob Verbaandert. Alleen Baudoin slaagt er met een schitterende achtervolging in de achterstand goed te maken. Twee renners uit één en dezelfde ploeg stelen even de show: de in het wit getooide Mindex-mannen Van Orsouw vooraan en Baudoin achterin het veld. In de kopgroep doen vooral de twee streekrenners uit Bergeijk verwoede pogingen om de favoriet geachte Dohmen te verschalken. Maar hoe Burgmans en Das ook te keer gaan, nooit is hun voorsprong groot genoeg om uit het zicht van de concurrentie te geraken. In de eindsprint staat er geen maat op de kracht die Dohmen nog in huis heeft.

De uitslagen in Steensel:

Amateurs: 1 Matthieu Dohmen (Born) 80 km in 1.52.54, 2 Marc van Orsouw (Oyen), 3 Jan Burgmans (Bergeijk), 4 Rudi Klomp (Veghel), 5 Adri Harks (Sint Oedenrode), 6 Dave Das (Bergeijk), 7 op 1.20 Marcel Harks (Sint Oedenrode), 8 Jeroen Vermunt (Tilburg), 9 Rob Hagemeyer (Den Bosch), 10 Tim Harris (Engeland, Sint Willebrord).

Junioren: 1 Frank Kersten (Geldrop) 60 km in 1.27.29, 2 Frans Jochems (Cuyk), 3 Patrick Coone (Eindhoven), 4 Theo Muys (Giessenburg), 5 Niels Schrauwen (Terheijden).

Recreanten: 1 Erik van Schayk (Helmond), 2 Gerard Roymans (Bladel), 3 Wil van Summeren (Oirschot), 4 Henk Jansen (Veldhoven), 5 Ernest Kox (Eersel).

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 158. 1984 Steensel Matthieu Dohmen niet te stuiten

  1. Jack Claassen zegt:

    Helaas vervlogen tijden, gelukkig komt het Limburgs wielrennen langzaam weer opgang.

  2. Henk Wintermans zegt:

    De verhalen uit de oude doos blijven mooi om terug te zien Piet!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.