108. 2013 Zeelst Wielersportlezing in Museum ’t Oude Slot

1950 Veldhoven. Links Jules Maenen uit Valkenswaard, rechts Chris Raijmakers uit Veldhoven Jules Maenen uit Valkenswaard (links) en Chris Raymakers uit Veldhoven behoren in 1950 bij de deelnemers aan de Ronde van Veldhoven/Zeelst met start en finish in de Kapelstraat

Zondag 23 februari om 14.00 uur

Wielerspeakers Jan Peeters en Rien van Horik over Wielersport in de Kempen

De wielersport heeft in het Kempenland nooit over belangstelling te klagen gehad. Het publiek komt nog altijd graag en vaak massaal naar het wielrennen kijken. De liefde is er groot voor de heroïek en voor de renner die zich wil profileren. En dat is wederzijds: de coureurs houden van de Kempen. De enveloppen met prijzen en premies zijn in de regionale kermiskoersen goed gevuld.

De Omloop der Kempen en de Acht van Bladel zijn wedstrijden die in het hele land en ook ver daarbuiten tot de verbeelding spreken. De kermisronde speelt nog altijd een grote rol: wedstrijden in Luyksgestel en Duizel behoren tot de sterkst bezette van ons land. Het Kempenklassement is tot ver in het land bekend. De wegen en het racemateriaal mogen dan wel sterk in het voordeel van de renners veranderd zijn, de entourage en de spanning rond de koers doen in het Kempenland nog steeds hun werk.

Voor de liefhebbers van de wielersport, en dan speciaal voor hen die belang stellen in het wielrennen in de Brabantse Kempen, organiseert Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis een lezing waarin de naoorlogse wielersport vooral aan bod zal komen. Wielerspeakers Jan Peeters en Rien van Horik zullen samen met enkele andere wielerinsiders uitweiden over de historie van de regionale wielersport.

De lezing is op zondagmiddag 23 februari a.s. om 14.00 uur in Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven (Zeelst). De entree bedraagt 4 euro, inclusief museumbezoek. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor geïnteresseerden verdient het aanbeveling om zich tijdig aan te melden  Dat kan bij Jan Bressers, tel. 040-2531416 / e-mail: janbressers@zeelstschrijftgeschiedenis.nl.

http://www.zeelstschrijftgeschiedenis.nl    http://www.museumoudeslot.nl

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.