106. 2004-2014 Bladel Kristof Goddaert verongelukt

Gisteren, dinsdag 18 februari, verongelukte de Belgische wielrenner Kristof Goddaert. De profcoureur, van geboorte uit Sint Niklaas, kwam tijdens een trainingstocht in Antwerpen ten val bij de oversteek van oude treinsporen in het wegdek. Mogelijk is het wiel van zijn racefiets daarin blijven steken. Goddaert viel net voor een bus van De Lijn die hem niet meer kon ontwijken. Hij is de tweede jonge coureur in enkele jaren tijd die als junior onder meer in de Nederlandse Kempen tijdens de Acht van Bladel furore maakte. In 2009 overleed Frederiek Nolf in zijn slaap tijdens de Ronde van Qatar. Die Vlaamse renner uit Kuurne won in 2005 twee etappes en het eindklassement in de Acht van Bladel. In Qatar was Kristof Goddaert kamergenoot van Nolf, maar had in de betreffende nacht niets gemerkt van het overlijden van zijn teamgenoot van Topsport Vlaanderen-Mercator. Al liet het wel ‘een litteken na op zijn ziel’, volgens de Belgische tv zender Sporza.

2004 Bladel Kristof Goddaert 2014-02-19 +18-2-2014 IMG_2906 Kristof Goddaert als junior in 2004 winnaar van de individuele tijdrit in de Acht van Bladel (Foto Theo van Sambeek)

Goddaert schreef in 2004 als junior de individuele tijdrit in de Acht van Bladel als lid van het team van de Wielerbond Vlaanderen op zijn naam. Zijn opvallendste resultaat bij de beroepsrenners was de tweede plaats op het Belgisch kampioenschap van 2012 in Geel. Hij werd toen enkel door Tom Boonen geklopt. In 2009 werd hij derde op het BK en in Parijs-Brussel. De laatste jaren woonde Goddaert in Wilrijk in de nabije omgeving van Rik (Kamiel) van Linden, ooit een van de beste sprinters bij onze zuiderburen.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.