36. 2013 Bergeijk Pim de Beer weer helemaal terug

Pim de Beer1 IMG_3982 (foto Theo van Sambeek)

Het is nu bijna twee jaar geleden dat Pim de Beer zwaar gewond raakte bij een val in de Ronde van Midden-Nederland. Na zijn val werd de renner uit Bakel gereanimeerd en moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Utrecht worden vervoerd. Daar werd hij een paar dagen in een kunstmatige coma gehouden. De Beer had een bloedende long, gebroken ribben, de zijkant van zijn ruggenwervel gebroken en een hersenschudding. Het herstel duurde lang, maar in februari vorig jaar kon de toen 25-jarige coureur zijn heroptreden in het peloton maken. Je bent wielrenner of je bent het niet. De passie voor zijn sport bleef de Bakelnaar behouden. Op het moment van zijn val maakte De Beer deel uit van het Cyclingteam Jo Piels. Vanaf 2010 reed hij voor die formatie, nadat hij in 2007 bij de elite en beloften debuteerde in het B&E Koopmans Cycling Team.

Vóór zijn val met ernstig gevolg in 2011 boekte Pim de Beer een paar aardige successen. Hij eindigde onder meer in Dongen als 3e in de Ronde van Midden-Brabant en werd 2e in de Duitse Westfalen Preis.

Dit seizoen 2013 rijdt hij in een groen-wit shirt van het Baby-Dump Cyclingteam. Dat hij ook na zijn heroptreden weer in goede conditie is bewees de donkerharige coureur onlangs in het RTL7 tv programma Tour du Jour. Tot nu toe prijkt zijn naam nog steeds bovenaan het rijtje wielrenners dat op de Tacx trainers tijdens dat druk bekeken avondprogramma de Mont Ventoux beklimt. Met een wattage van 364 – ter vergelijking: het wattage van Albert Contador is 480 – heeft de renner van Het Snelle Wiel met enkele clubgenoten zijn clubteam goed op de kaart gezet.

Dinsdag 16 juli mag er van De Beer een mooie prestatie verwacht worden in de kermisronde van Bergeijk. Niet alleen omdat zijn sponsor zo regionaal is, maar temeer ook omdat zijn vriendin Eefje Tabak in Bergeijk woont. Met ploeggenoten als Twan Castelijns (Hapert), dit jaar al viermaal winnaar, Robin Wennekes (Dodewaard), de winnaar van 2012 Koos-Jeroen Kers (Amstelveen) die dit seizoen alweer zevenmaal won, klassementsleider Marco Brus (Schijndel) in het Kempenklassement (dit jaar ook al vier overwinningen), Marco Brienissen (Opheusden), Milan Brons (Almere) en Robin van Diessen (Valkenswaard) heeft het Baby-Dump Cyclingteam een sterk blok in koers. Met renners als oud-winnaar Dennis Smit (Zwanenburg) die in 2011 in Bergeijk zegevierde, Twan van den Brand (Volkel), Rob Fleerakkers (Hapert) en het aankomende talent Rick Schampers (Eersel) die van de MTB naar de weg is overgestapt, Ronald Roos (Merksplas), de broers Van IJzendoorn (Tiel), Ferdi van Katwijk (Overloon) en Patrick van Leeuwen (Hilvarenbeek) belooft het opnieuw een spannende wedstrijd te worden.  

Vooraf aan de elite en beloften is er een Rabo dikke banden wedstrijd voor de schooljeugd (13.00 uur) en een ludieke bedrijvenkoers (14.00 uur). Recreanten strijden om het kampioenschap van Groot Bergeijk (15.30 uur) en dames elite rensters komen in actie in de Bergeijk etappe van het Baby-Dump Kempenpers klassement (16.45 uur). De wedstrijd van de elite en beloften heren begint om 19.00 uur.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.